Duurzame energiecoöperatie Nissewind i.o.

 

Welkom op onze website

 

Dit is de homepage voor Duurzame inwoners van Nissewaard : 

 

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de statuten en het huishoudelijk reglement van onze lokale energie coöperatie.

De huidige stand :

Op dit moment telt het voorlopig bestuur van de coöperatie NisseWind 5 actieve leden. Lijkt u het wat om ook deel te nemen aan de doelstellingen van onze coöperatie? Meld u dan via de contact pagina aan..

 

In onze Missie en Visie pagina hebben we onze Missie en Visie verwoord. 

 

Het plan is, om met andere inwoners van Nissewaard, geld bij elkaar te verzamelen, om in onze gemeente Nissewaard e.o. duurzame doelstellingen zowel te gaan financieren als gaan realiseren. Voor de financiering worden er participaties van een bedrag van €100,- uitgegeven. U mag uiteraard ook meerdere participaties afnemen.

Het uitime doel is om gezamelijk een eigen burgerwindmolen op ons eiland Voorne Putten te kunnen plaatsen. Dit doen we in overleg met de bewoners van onze gemeente Nissewaard op het eiland Voorne-Putten. Mocht er zoveel participaties uitgegeven wordenn om meer dqan één turbines te kunnen bouwen. We denken zelfs aan 3 windturbines, Eén windturbine voor de inwoners, één windturbine voor de locale ondernemers en één windturbine voor de lokale agrariërs.

 

 

Is duurzame energie duur ?

 

Duurzame energie realiseren vergt vaak een flinke investering. Wist u dat dan ook vele duizenden kunt besparten?

Lees het ervaringsverhaal van één van onze leden.Hij investeerde in etappes van 10 jaar ruim €7.000,- aan zonnepanelen en betaalt de komende 25 jaar geen elektrarekening meer. Hij heeft tot nu toe in  de afgelopen 10 jaar hiermee €6.500,- aan energiekosten bespaard. Hij beschouwt de aanschaf van zijn zonnepanalen als een vorm van een pensioenvoorziening, terwijl hij in 2017 nog geen 50 jaar oud is.  

Doet u ook mee?